Vadelma

Kuvia toimitusten käyttöön liittyen Hedelmä- ja Marjanviljelijäin liiton lehdistötiedotteisiin.

HUOM! Ei muuhun käyttöön ilman lupaa.

 

kaksi vadelmaa glen amble pienikuva  vadelmaoksa

vadelmia pieni kuva

 

Ottawa
Kanadalainen, vuonna 1943 viljelyyn laskettu lajike. Marjat ovat kirkkaan punaisia, kekomaisia, keskikokoisia. Maku hapahko, aromi mieto. marjat irtoavat helposti kannastaan. ’Ottawa’ tuottaa kohtuullisesti versoja.

Muskoka
Kanadalainen, vuonna 1950 viljelyyn laskettu lajike.  Marjat ovat syvän punaisia, kirkkaita, pyöreähköjä. Marjat ovat kiinteitä ja melko aromikkaita. ’Muskoka’ tuottaa runsaasti versoja.

Glen Ample
Huippusatoisa vadelmalajike ja marjat ovat kooltaan lähes kaksinkertaisia muihin lajikkeisiin verrattuna. Marjat kirkkaanpunaisia, kiinteitä ja hyvänmakuisia, sato kypsyy heinä-elokuussa. Versot lähes piikittömät ja pystykasvuiset, poiminta on helppoa. Avomaalla lajike saa helposti talvivaurioita, mutta tunneliviljelyssä erittäin suosittu lajike.  

Jenkka
MTT/Piikkiön 2000-luvun alussa viljelyyn laskema lajike. Marjat ovat pyöreitä, kiinteitä ja kiiltävän punaisia, muistuttavat ’Muskokan’ marjoja. ’Jenkka’ tuottaa runsaasti ohuita, rentoja versoja.

Maurin Makea
Kotimainen, viljeltyjen vadelmien ja luonnonvadelman vapaapölytyksestä syntynyt jälkeläinen. Marjat ovat keskikokoisia,  hyvänmakuisia ja irtoavat helposti kannasta. Pensasmaisen kasvutapansa ansiosta ’Maurin Makeaa’ voidaan viljellä jopa ilman tuentaa.