Marjaiset leivonnaiset

MARJAMUFFINIT
MARJALEIVOKSET
VADELMA-JOGURTTITORTTU
NOPEA MARJAPIIRAS
MONEN MAUN MARJAPIIRAKKA
TYRNI-JUUSTOTORTTU (ilman uunia)
GLUTEENITON KAKKU
MUSTIKKA-PORKKANAPIIRAKKA
MANSIKKATÄYTEKAKKU
VANILJAISET MARJAPIIRAKAT
MARJAISAT LEIVOKSET
KARVIAISMARJA-MARENKITORTTU
VADELMAUNELMA
MANSIKKATORTTU
VANILJAINEN MARJAPIIRAKKA
MAMMAN MARJAPIIRAS
MARJAMUFFINSSIT
MANSIKKAMOUSSETORTTU
HELPPO VADELMAKAKKU
RAIKAS MARJAPIIRAKKA

 


MARJAMUFFINIT

n. 16 kpl

2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
2 dl marjoja

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Riko munat yksitellen kulhoon ja lisää sokeri.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoon.
5. Lisää rasva ja lopuksi marjat kevyesti sekoittaen.
6. Jaa taikina 16 paperivuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

MARJALEIVOKSET


Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Hyytelö:
200 g tuoreita tai pakastemansikoita
200 g tuoreita tai pakastevadelmia
200 g tuoreita tai pakastemustikoita
6 dl vettä
3 dl hyytelösokeria
koristeeksi esim. mintun tai sitruunamelissan lehtiä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seos munavaahtoon kevyesti vuoratulle uunipannulle ja kypsennä 225 asteessa 8-10 minuuttia.
2. Jaa kypsä levy kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle sitruunalla, sokerilla ja vanilliinisokerilla maustettu tuorejuusto.
3. Nosta toinen levy päälle. Asettele marjat kakkulevylle raidoiksi, ruuduiksi tai ruusukkeiksi.
4. Kiehauta vesi ja lisää siihen pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokeri. Kun liemi on hieman alkanut hyytyä, valele se hitaasti kuumana jäisten marjojen päälle. Kun päällys on hyytynyt, jaa kakku leivoksiksi.

 

VADELMA-JOGURTTITORTTU


Pohja:
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl inkivääriä
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
Kostutus:
1/2 dl vaaleaa mehua, esim. omenamehua

Täyte:
2 dl Bulgarian jogurttia
1/2-3/4 dl sokeria
ripaus inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Päälle:
3-4 dl vadelmia

1. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä jäähtynyt rasvasula.
3. Levitä taikina voideltuun vuokaan, johon lumottuna muodostuu syvennys (vuoan halkaisija 25 cm).
4. Paista torttua 175 asteessa uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia.
5. Kostuta jäähtynyt torttupohja mehulla ja nosta torttu tarjoiluastiaan.
6. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri, inkivääri ja vaniljasokeri.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja vatkaa varovasti tasaiseksi.
8. Kaada seos tortun syvennykseen.
9. Koristele pinta vadelmilla ja anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

 

NOPEA MARJAPIIRAS


11/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
11/2 dl piimää
11/2 dl sulatettua margariinia tai voita

Päälle:
4-5 dl punaherukoita, vadelmia tai omenakuutioita
sokeria maun mukaan

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon piimä ja rasvasula.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle marjat ja sokeri.
4. Paista piirasta 225 asteessa uunin alaritilätasolla 20-25 minuuttia.
5. Tarjoa halutessasi piirakan kanssa pehmeäksi vatkattua, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

 

MONEN MAUN MARJAPIIRAKKA


1 muna
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl kermaa
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
11/2 dl punaherukoita
11/2 dl vadelmia
1 dl mustaherukoita

1. Sekoita esimerkiksi puuhaarukalla muna ja sokeri.
2. Lisää joukkoon kerma ja rasvasula sekoittaen.
3. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle tasaisesti lopuksi painellen jauhotetulla kädellä.
5. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä piiraspohjalle.
6. Ripottele päälle marjat.
7. Paista piiras 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

TYRNI-JUUSTOTORTTU (ilman uunia)


Pohja:
100 g grahamkeksejä
35 g sulatettua voita

Täyte:
11/2 dl tyrnimehua
100 g hovi-juustoa
150 g sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 munaa
2 dl kermaa

1. Vuoraa leivinpaperilla 2 litran tasapohjainen kakkuvuoka.
2. Sekoita voisula ja keksinmurut massaksi ja levitä se vuoan pohjalle.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.
4. Sekoita sokerit, keltuaiset, juusto ja tyrnimehu tasaiseksi seokseksi.
5. Yhdistä keskenään valkuaisvaahto, kermavaahto ja tyrniseos.
6. Kaada taikina keksimurujen päälle ja pakasta.

 

GLUTEENITON KAKKU


200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
21/2 dl perunajauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Kuorrutus:
1 pkt tomusokeria
5 rkl tyrnimehua
pinnalle tomusokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja seulo taikinaan.
3. Pane taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
4. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja tyrnimehu ja pursota seos jäähtyneen kakun päälle.

 

MUSTIKKA-PORKKANAPIIRAKKA


Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 munaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 dl porkkanaa
1/2 l mustikoita
1 1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja sokeri keskenään ja yhdistä taikinaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
2. Valmista täyte. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä täytteen ainekset ja kaada piirakkapohjalle.
3. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa piirakan lisäkkeenä vaniljajäätelöä.

 

MANSIKKATÄYTEKAKKU


3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
11/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus :
2 dl maitoa tai laimennettua sitruunamehua
1-2 tl vanilliinisokeria

Täyte ja koristelu :
1 litra tuoreita mansikoita
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
2-3 rkl sokeria
Sitruunamelissan lehtiä

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää leivinjauhe-vehnäjauhoseos vaahtoon ja sekoita kevyesti.
3. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta maidolla tai sitruunamehulla.
5. Vaahdota kerma ja vatkaa ranskankerma joukkoon. Mausta sokerilla. Jätä noin puolet marjoista kokonaisiksi koristelua varten. Halkaise täytteeksi tulevat mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Levitä mansikoitten päälle kolmasosa kermaseoksesta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja koristele kermaseoksella, mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

 

VANILJAISET MARJAPIIRAKAT


100 g margariinia ja voita
51/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemumma
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
Täyte:
1 prk smetanaa tai 1/2 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5-6 dl marjoja
Voiteluun: munaa

1. Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja kardemumma.
2. Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää neste jauho-rasvaseoksen joukkoon ja alusta taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta välittömästi tanko ja jaa se 20 palaan.
3. Pyörittele palat pulliksi. Pane ne pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.
4. Sekoita smetanan joukkoon muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset esim. juomalasilla. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Kaada syvennyksiin täytettä ja ripottele päälle marjoja.
5. Paista piirakat 225 asteessa 10-15 minuuttia.

 

MARJAISAT LEIVOKSET


2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
0,5 tl vaniljasokeria

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 dl punaisia viinimarjoja
n. 1 dl mustia viinimarjoja
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Pinnalle:
3-4 dl punaisia viinimarjoja
3-4 dl mustia viinimarjoja
2,5 dl vettä
2 dl hyytelösokeria

1. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen vuoka ( n. 20×30 cm ) ja sipaise paperiin siveltimellä öljyä tai muuta juoksevaa rasvaa.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden vaahtoon.
3. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi lastalla tai veitsellä.
4. Paista leivospohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 15-20 minuuttia. Jätä levy jäähtymään vuokaan.
5. Kostuta jäähtynyt levy vaniljamaidolla.
6. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota ne veteen kuumentaen.
7. Vatkaa tuorejuusto, fariinisokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä vähän lämmin liivateseos. Lisää myös marjat sekä vaahdotettu kerma. Levitä seos levylle tasaisesti. Ripottele päälle viinimarjat.
8. Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri. Kun seos kiehuu uudelleen nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä 3-5 minuuttia. Levitä seos lusikalla marjojen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä 1-2 tuntia. Voit valmistaa halutessasi leivokset jo edellisenä päivänä. Vedä levy varovasti leivinpaperin avulla työpöydälle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi leivoksiksi.

VINKKI: Jos tarvitset leivoksia suuremmalle joukolle tee annos kaksinkertaisena ja käytä paistamiseen ja hyydyttämiseen reunallista uunipannua.

 

KARVIAISMARJA-MARENKITORTTU


150 g sulatettua margariinia tai voita
2 keltuaista
1 dl sokeria
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl hienonnettua kardemummaa
1 dl kaurahiutaleita

Päälle:
3-4 dl karviaismarjoja

Pinnalle marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
mantelilastuja

1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä haaleaksi.
2. Sekoita joukkoon keltuaiset, sokeri ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunaiseen vuokaan ( halk. 24-26 cm ). Lisää marjat vuokaan taikinan päälle. Voit käyttää myös piirasvuokaa, mutta silloin leivonnainen on myös tarjottava suoraan siitä.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Mausta marenki vanilliinisokerilla. Levitä marenki tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelilastuja.
5. Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.
6. Anna tortun jäähtyä vuoassaan. Irrota rengas varovasti tortun ympäriltä ja siirrä varovasti tarjoiluastiaan.

 

VADELMAUNELMA

Sopii hyvin jälkiruuaksi tai kahvileivokseksi.

Kääretortun pohja 30 x 40 cm.
4 kananmunaa
1, 5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Muna ja sokeri vaahdotetaan.
2. Seokseen lisätään hyvin sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos.
3. Seos levitetään tasaisena tämän jälkeen leivinpaperilla vuoratulle uunipelille.
4. Paistetaan uunissa keskitasolla 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
Paistettu pohja kumotaan sokeroidulle alustalle (esim. voipaperille). Leivinpaperi poistetaan voitelemalla sitä kylmällä vedellä.

Täyte ja koristelu:
0,5 litraa valmista vaniljakastiketta (Ekström-jauheesta tai Valio-vaniljakastikkeesta)
500 g vadelmia
sitruunamelissan (tai mintun) lehtiä
(2 dl kuohukermaa)

1. Vaahdotettu vaniljakastike levitetään tasaisesti kääretorttupohjalle. Suurin osa vadelmista levitetään kokonaisina vaniljakastikkeen päälle.
2. Torttu rullataan. Torttu voidaan halutessa koristella (kermavaahdolla) sitruunamelissan lehdillä ja vadelmilla. Tarjoillaan annoksina tai kokonaisena.

 

MANSIKKATORTTU


Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kevytkermaa

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
1 1/2 l mansikoita
2 dl vettä
1-1 1/2 dl hyytelösokeria

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä taikina läpimitaltaan 26 cm piirakkavuokaan, myös vuoan reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Vatkaa täytteen ranskankerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää vatkattu kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin täyte, sitten mansikat joko kokonaisina tai viipaleina.
4. Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelösokeri kuumaan veteen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja levitä kiille marjojen päälle. Laita jääkaappiin vetäytymään. Tarjotaan aikaisintaan seuraavana päivänä.

 

VANILJAINEN MARJAPIIRAKKA


Pohja:
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaura- tai ruisleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl vaniljajogurttia

Väliin:
2 dl pakastettuja mustikoita
1 dl pakastettuja punaherukoita tai vadelmia

Pinnalle:
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24-26 cm)
4. Ripottele jäiset marjat suoraan pakasteesta.
5. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

 

MAMMAN MARJAPIIRAS


Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaviiliä
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
1/2 l raparperia tai viinimarjoja

1. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.
2. Sekoita muna joukkoon.
3. Lisää jauhot.
4. Painele taikina vuoan pohjalle.
5. Sekoita täyteainekset ja lisää ne pohjan päälle.
6. Lisää marjat täytteen päälle.
7. Paista piirasta 30-40 minuuttia 200 asteessa.

 

MARJAMUFFINSSIT


150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl kermaviiliä
2 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl marjoja

1. Vatkaa margariini kuohkeaksi.
2. Lisää sokeri.
3. Lisää munat yksitellen vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
5. Lisää lopuksi marjat.
6. Annostele taikina muffinssivuokiin (annoksesta 30-35 kpl:tta).
7. Paista muffinsseja 225 asteessa 20 minuuttia.

MANSIKKAMOUSSETORTTU


Pohja:
175 g (10–12 kpl) kaurakeksejä
0,5 dl pullomargariinia

Täyte:
0,5 l (250 g) mansikoita
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
1 tlk (250 g) maitorahkaa
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
Pinnalle:
1 l mansikoita
muutama oksa sitruunamelissaa
(haluttaessa hyytelösokerista kiille)

Murskaa kaurakeksit kulhoon tasaiseksi jauhelmaksi esimerkiksi puunuijan avulla.
Sekoita joukkoon juokseva margariini.
Leikkaa leivinpaperista pyörylä, joka on hieman isompi kuin irtopohjavuoan halkaisija. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Painele keksi-margariiniseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan ja siirrä vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
Soseuta puoli litraa mansikoita sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita maitorahka ja mansikkasose huolellisesti keskenään.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Kuumenna tilkka sitruunamehua kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon puserretut liivatelehdet.
Kaada liivateseos rahka-mansikkaseokseen ja sekoita samalla koko ajan.
Kääntele joukkoon myös kermavaahto.
Kaada täyte keksipohjalle, peitä vuoka foliolla ja siirrä torttu hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
Puolita mansikat ja koristele kakun hyytynyt pinta. Jos haluat, voit tehdä pintaan hyytelösokerista kiilteen. Ohje löytyy hyytelösokerin pakkauksesta.
Koristeeksi sopivat vihreät sitruunamelissan lehdet, jotka voit lisätä mansikoiden lomaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Takaisin alkuun

HELPPO VADELMAKAKKU


1 valmis kakkupohja (3-osainen)
1,5 dl omenamehua
1 tl sitruunamehua
0,5 l vadelmia
2 rkl sokeria
1,25 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa

Pinnalle:
2 dl tomusokeria
2–3 rkl vettä
1,25 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
1 l vadelmia

Mausta omenamehu sitruunamehulla. Vatkaa kerralla tölkillinen (2,5 dl) vispikermaa ja yhdistä vaahto tölkilliseen (2 dl) maitorahkaa. Jaa vaahto kahteen osaan, joista toinen tulee kakun väliin ja toinen puoli kakun reunoille.
Soseuta puoli litraa vadelmia täytettä varten. Makeuta sose sokerilla.
Kostuta alimmaksi tuleva kakkulevy tasaisesti noin kolmanneksella omena-sitruunamehusta.
Levitä päälle puolet vadelmasoseesta ja vastaavasti kerma-rahkaseosta.
Kostuta ja täytä päälle samaan tapaan seuraava kakkulevy.
Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta sekin.
Sekoita tomusokeriin tilkka vettä. Levitä seos kakun pinnalle, mutta ei reunoille.
Peitä kuorrutus tuoreilla, kokonaisilla vadelmilla.
Levitä tai pursota kakun reunoille kerma-rahkaseosta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Takaisin alkuun

RAIKAS MARJAPIIRAKKA

1 pkt (400 g) pakastettua piirakkataikinaa

Täyte:
8 dl puna- tai mustaherukoita
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoa

Päälle:
1 tlk maitorahkaa
1 muna
0,5 – 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa

Anna piirakkataikinan sulaa jääkaapissa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sekoita herukoihin sokeria ja perunajauhoa ja levitä marjat esipaistetulle taikinapohjalle.
Vatkaa maitorahkaan muna ja sekoita joukkoon sokeria, vaniljasokeria ja maitoa. Kaada seos marjojen päälle.
Paista piirakkaa edelleen noin 20 minuuttia.
Tarjoa kahvipöydässä lämpimänä tai kylmänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Takaisin alkuun