Kotimainen omena on ekologinen valinta – Alkava syksy tuo kotimaiset omenat kauppoihin

Alkava syksy tuo kotimaiset omenat kauppoihin


Kotimaisen omenan tarjonta on lämpimän kesän jälkeen monipuolisimmillaan. Lämmin kesä vauhditti omenan kypsymistä noin 2 viikkoa normaalivuotta aikaisemmaksi.

Kotimaiset omenalajikkeet voidaan jakaa kesä-, syys- ja talviomenoiksi kypsymisajankohdan mukaan.  Kesäomenoita, kuten Valkeaa Kuulasta ja Pirjaa on ehditty maistella jo elokuusta lähtien. Nyt vuorossa ovat syysomenat Jaspi, Discovery, Collina, Summerred ja Raike.

Lue loppuun

Kotimainen marjakesä on parhaimmillaan

Avomaan vadelmat, pensasmustikat ja herukat kypsyvät helteisessä säässä

Suomessa on tänä kesänä ollut helteiset ja aurinkoiset säät, jolloin hedelmien ja marjojen kypsymiseen tarvittavaa lämpösummaa on kertynyt erityisen hyvin. Kesän lämpö on kypsyttänyt kotimaisia marjoja edellisvuotta aiemmin, sillä viime vuonna vadelmia, pensasmustikoita ja herukoita saatiin odottaa elokuulle asti.

Lue loppuun

Kotimainen mansikka kypsyy etuajassa  

Kotimaista mansikkaa on jo saatavilla 

Mansikat ovat lähteneet kasvuun ennätysmäisen ripeästi. Kaikkien aikojen lämpimin toukokuu on jouduttanut kasvua viljelytavasta riippumatta. Kasvi- ja kausihuoneissa viljeltyjä mansikoita on ollut myynnissä jo viikkoja, mutta avomaan pääsatoon on vielä aikaa.

Lue loppuun

Lobo on nyt parhaimmillaan

Kotimaisen omenan tuoksua syksyyn

Syksyn edetessä ja päivien lyhentyessä on omenatiloilla käynnissä vuoden vilkkain aika. Meillä eniten viljelty omenalajike Lobo on nyt parhaimmillaan, joten kotimaisia omenia pakataan ja lähetetään

Lue loppuun